The Dirty Daddies, VanVelzen en de Qmusic Foute Party + band onder leiding van Jimmy van den Nieuwenhuizen op WAVES Festival

Paal17 is op 16, 17 en 18 juni opnieuw ‘the place to be’ tijdens de tweede editie van WAVES Festival. Music, sports & more: alles komt voorbij op dit unieke watersportfestival. Overdag strijden de zeilers, surfers en kiters op het water, zijn er workshops en clinics vanaf het strand en wanneer de zon langzaam ondergaat, verplaatst het feest zich naar de festivaltent.


The Dirty Daddies opnieuw openingsact
Nadat The Dirty Daddies tijdens de eerste editie van het WAVES Festival het publiek in vuur en vlam wisten te zetten, was het al snel duidelijk. De donderdagavond op Texel behoort toe aan deze zevenkoppige hitmachine, of zoals ze zichzelf graag omschrijven: “Jouw reddingsboei van liefde in een zondvloed aan hits middenin een tornado aan wonderschone showelementen.”

VanVelzen en Qmusic Foute Party + band onder leiding van Jimmy van den Nieuwenhuizen
Op vrijdagavond staat VanVelzen met zijn band op de bühne. Dit multi-talent staat garant voor een spetterende liveshow.

Op zaterdagavond vindt de huldiging van de Ronde om Texel plaats, wat natuurlijk al een groot feest an sich is. Om het nóg mooier te maken, komt op die avond de Qmusic Foute Party + band onder leiding van Jimmy van den Nieuwenhuizen. Een fantastisch einde, van drie fantastische dagen.

WAVES Festival
WAVES is het driedaagse sport- en muziekfestival op Texel dat plaatsvindt gelijktijdig met de Ronde om Texel. WAVES is bedacht door tweevoudig Olympisch Kampioen windsurfen en kind van het eiland Dorian van Rijsselberghe. WAVES is livemuziek op het strand, afgewisseld met andere summervibes. WAVES bestaat uit music, more-activiteiten en sport.

WAVES is music met dit jaar The Dirty Daddies, VanVelzen en de Qmusic Foute Party + band onder leiding van de Jimmy van den Nieuwenhuizen. WAVES is more-activiteiten: e-foilen, suppen, beachvolleybal en massages. Het hart van WAVES is de topsport op het water, met als hoogtepunt de Ronde om Texel. Op zaterdag 18 juni vindt alweer de 43e editie van de Ronde om Texel plaats. Een prachtig internationaal zeilspektakel waarbij de catamaranzeilers, windsurfers en foilers rond het eiland gaan.

Festivaldirecteur Dorian van Rijsselberghe kan niet wachten
Festivaldirecteur Dorian van Rijsselberghe is opgetogen voor de line. Van Rijsselberghe: “Ja, dat hadden we niet gedacht in 2019 na de eerste editie van WAVES. Twee jaar lang wachten voordat we terug zijn. Maar we zijn terug en kunnen niet wachten om weer een mooi feest te bouwen bij Paal17. Met The Dirty Daddies, VanVelzen en op zaterdagavond zowel de prijsuitreiking als de Qmusic Foute Party + band, mijn persoonlijke favoriet, hebben we een fantastische line-up neer weten te zetten. Tel daar het sportieve programma dat we samen met de Ronde om Texel neerzetten bij op en alle side activiteiten van e-foilen tot suppen en van beachvolleybal tot aan massages. Dan lijkt het mij in ieder geval duidelijk waar je moet zijn om je zomer- of festivalseizoen goed te beginnen.”

 


Donderdag en vrijdag kaartverkoop aan de deu
r
Het WAVES-festivalterrein is alle drie de dagen gratis toegankelijk. Voor toegang tot de festivaltent betaal je op donderdagavond 16 en vrijdagavond 17 juni €10,- entree, kaartverkoop vindt plaats aan de deur. Ingeschreven deelnemers aan de Ronde om Texel hebben gratis toegang tot de festivaltent. Op zaterdag is de entree gratis. Voor alle dagen geldt: vol is vol!