De grootste Catamaran Race ter wereld

De Ronde om Texel

De Ronde om Texel is een uniek evenement met vele mogelijke invalshoeken voor het maken van schitterende reportages. De honderden boten op het strand en op het water geven hele mooie plaatjes. Met vele deelnemende catamarans is het ’s werelds grootste catamaran-race. Onder de deelnemers is de echte wereldtop te vinden. Circa 50% van de deelnemers zijn de echte wedstrijdzeilers en de overige 50% zijn de recreatieve zeilers voor wie finishen en meedoen belangrijker is dan winnen.

De Ronde om Texel heeft zich binnen Nederland ontwikkeld tot een van de weinige publieksevenementen op het gebied van wedstrijdzeilen. Het publiek kan de start en finish perfect volgen en het concept is simpel: na de start rechtsom het eiland en zorgen dat je zo snel mogelijk finisht. Na de start vinden er op het strand diverse publieksactiviteiten plaats, zodat de duizenden toeschouwers op het strand blijven genieten tot de finishers weer in zicht zijn

Zowel voor de sportpers, watersportpers als lifestylepers is het een perfect evenement. Wij nodigen u graag uit om een reportage te komen maken van de op zaterdag 10 juni te houden 44e Ronde om Texel. Om te zorgen dat wij u optimaal kunnen ondersteunen bij uw werk, verzoeken wij u zich tijdig aan te melden bij ons perscentrum, via onderstaand accreditatieformulier.

Voor de pers hebben we op het strand een aanspreekpunt en beperkte faciliteiten. Daarnaast kunnen wij zorgen dat u op zee vanaf goede persboten uw werk kunt doen.

Hoge resolutie fotomateriaal

Voor de pers zijn foto’s in hoge resolutie beschikbaar.

U dient te beschikken over gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens kunt u per email hier aanvragen.

 

Accreditatie/registreren media of pers

Persaccreditatiec

U kunt zich via onderstaand online formulier als pers/media aanmelden voor de 44e Ronde om Texel. 

Contact

Perscontact / centrum

Het perscentrum is tijdens het evenement gevestigd op het strand bij:

Paal 17
Ruijslaan 94 
1796 AZ De Koog – Texel

Per mail te bereiken via 
pers@roundtexel.com