Hoe de 43e Ronde om Texel zaterdag te volgen

Zaterdagochtend 18 juni start de 43e Ronde om Texel vanaf het strand bij Paal17. De exacte starttijd wordt in de vroege morgen van zaterdag bepaalt en op de schippersbriefing om 09:00 uur aan de zeilers medegedeeld. De verwachting is dat deze tussen 10:00 en 11:00 uur zal zijn. Op het moment van schrijven hebben we een 300 inschrijvingen verdeeld over catamarans en windsurfers cq. windfoilers.

 

Radio Texel
Radio Texel, de lokale omroep van Texel, doet live verslag van de 43ste Ronde om Texel. De uitzending begint om 9.00 uur en is te volgen via 106.1 FM in de ether en via www.radiotexel.nl

Live tracking
De deelnemers krijgen een Tracking module mee waar o.a. een GPS in zit. Die module zendt om de paar seconden zijn gps-posities door en die worden vervolgens op een kaart getoond. Dit gebeurt in een webbrowser op de website van de Ronde om Texel of via een aparte app voor de I-Phone of Android.

De tracking wordt verzorgd door Steven van der Bles en zijn team. Zij tracken al 15 jaar zeilwedstrijden. Jaarlijks worden zo onder andere de wedstrijden van het Skûtsjesilen op internet getoond. Dit jaar zijn ze een samenwerking aangegaan met TracTrac uit Denemarken. TracTrac is toonaangevend en levert haar service aan heel veel grote wedstrijden.