De Ronde om Texel 2022 – Wie, wat, waar

Hieronder vind je per discipline de laatste informatie en antwoord op de meest gestelde vragen.

Catamaran zeilers
Hoogtepunt voor de catamaran zeilers is de 43e editie van de Ronde om Texel op zaterdag 18 juni. Ter warming up kunnen de zeilers op donderdag om 13.00 uur de recreatieve VVV-Texel Horstocht zeilen en op vrijdag om 11.00 uur de AB Texel Tocht om de Noord. Voor beide recreatieve tochten wordt de deelnemers gevraagd zich op de dag zelf aan te melden bij het regatta office op het strand.

Windsurfer en windfoilers
Hoogtepunt voor de windsurfers en wind foilers is de 43e editie van de Ronde om Texel op zaterdag 18 juni. Vlak na de start van de catamarans vertrekken de mannen en vrouwen op de plank vanaf het strand, volgens het Le Man start principe door de branding naar de Noordzee.

Op donderdag vanaf 11.00 uur en vrijdag vanaf 12.00 uur vindt de WAVES Grand Prix plaats. De WAVES Grand Prix zijn korte wedstrijdjes voor de kust van Paal17 en deelnemers aan de Ronde om Texel ingeschreven bij de windsurfers en wind foilers kunnen hier aan mee doen.

Kitefoilers
Nieuw dit jaar op Texel zijn de kitefoilers. Op donderdagmiddag is er voor de kitefoilers tussen 14.00 en 17.00 uur een open training olv. Team Allianz coach Casper Bouman. Vrijdagmorgen om 11.00 uur wacht de kitefoilers vervolgens de tweede stop van de Kitefoil Cup Holland. Op zaterdag mogen de kitefoilers helaas vanwege de vergunning dit jaar nog niet mee rond het eiland.

Inschrijven en aankomst
Om mee te kunnen doen aan de Ronde om Texel, de recreatieve tochten, de WAVES Grand Prix voor de windsurfer en wind foilers of de Kitefoil Cup Holland moet je staan ingeschreven. Inschrijven doe je vooraf via manage2sail. Let op je registratie is pas compleet en defnitief als je ook hebt betaalt. Iedere ochtend updaten we zowel manage2sail als de lijst op de website.

Bij aankomst meld je, je als deelnemer bij de Regatta Office op de parkeerplaats. Als je je gegevens hebt gecontroleerd krijg je daar een bewijs. Met dit bewijs wordt vervolgens je met boot en trailer naar je startvak op het strand wordt gebracht. Let op hiervoor moeten de volgende gegevens juist en volledig zijn.

  • Personalia schipper/bemanning
  • In Case of Emergency gegevens
  • Zeilnummer (geen letters en een uniek zeilnummer)
  • Verzekeringbewijs
  • Parent Declaration Formulier (voor deelnemers onder de 18 jaar.

 

Het vriendelijke verzoek om de gegevens nog even zelf te controleren, aan te passen en te zorgen dat de betaling voldaan is. Het liefst op de dag voordat je naar Texel afreist. Op deze manier vergemakkelijken we de doorstroom op de parkeerplaats en wachttijden bij het regatta office.

Openingstijden Regatta Office parkeerplaats
Woensdag 13.00 – 18.00
Donderdag 09.00 – 18.00
Vrijdag 08.00 – 21.00

 

Schippersbriefing en start
Op zaterdag wacht voor de deelnemers, fans en thuisblijvers het hoogtepunt met de 43e editie van de Ronde om Texel. Het schema voor zaterdag 18 juni ziet er momenteel als volgt uit.

09.00 uur   Schippersbriefing
Trackers ophalen door deelnemers
10.30 uur     Beoogde start
18.00 uur     Tent open met vanaf 21.00 uur

WAVES Festival
Onder de naam WAVES Festival is er ook op en rond het strand bij Paal17 drie dagen lang voldoende te beleven. Zo kun je overdag onder andere beachvolleyballen en zijn er bijvoorbeeld golfsurf, e-foil en vinyasa yoga clinics. Die je alvast hier online kunt boeken.

Wanneer de zon zakt nemen onze muzikale vrienden het strand langzaam over. Natuurlijk is onze vaste huis DJ Trappetoni het gehele festival weer van de partij. Maar daarnaast hebben we op donderdag The Dirty Daddies, op vrijdag Starfish en VanVelzen en op zaterdag tijdens de prijsuitreiking de Qmusic Foute Party + band onder leiding van Jimmy van den Nieuwenhuizen.

Voor deelnemers is de toegang tot de festivaltent gratis.
Niet deelnemers betalen op donderdag en vrijdag 10,- euro aan de deur.
Voor alle drie de dagen geldt wel: vol = vol

Adres
Voor de eerste keer naar Texel?
Hou de bordjes met strandafslag Paal17 aan of voer in je navigatiesysteem in: Ruijslaan 96, 1796 AZ De Koog

Let op dit bericht wordt mogelijk nog verder aangevuld.