Al 130 inschrijvingen voor 43e Ronde om Texel

Een week na de (her)opening van de inschrijvingen staat het aantal ingeschreven catamarans voor de Ronde om Texel op 130 boten en een tiental planken. Met nog eens vijfentwintig boten die wel zijn aangemeld, maar nog moeten betalen, liggen de aanmeldingen voor de 43e editie voorlopig op schema.

Voorzitter Jan Schouwstra: “Geweldig om het enthousiasme te proeven bij onze deelnemers. De Ronde leeft en het animo om deel te nemen is groot. Dat zien we ook in de reacties van de zeilers en windsurfers die zich inschrijven. Iedereen kijkt er naar uit en is er al echt mee bezig. Dat is mooi. Wij gaan de komende weken gebruiken om een zo goed mogelijk evenement neer te zetten.”

Bestuurslid sport Dorian van Rijsselberghe vult de voorzitter aan: “Als de inschrijvingen opengaan is het altijd even spannend om te zien wat er gaat gebeuren. Maar ik denk dat we tevreden mogen zijn. We liggen zeker bij de catamarans voor op schema, zoals dat zo mooi heet. En met inschrijvingen uit o.a. Denemarken, Duitsland en België belooft het opnieuw een behoorlijk internationaal deelnemersveld te worden.”

Deelnemers kunnen zich via de website van de Ronde om Texel inschrijven voor de 43e editie. De 43e editie zal gevaren worden op zaterdag 18 juni aanstaande met start en finish traditiegetrouw ter hoogte van Strandpaviljoen Paal 17.

Check hier wie zich al hebben ingeschreven!