English Nederlands
  •  
Ontdek het eilandgevoel - op Texel natuurlijk!
Sport, uitgaan en evenementen
Behalve de grootste catamaranrace ter wereld heeft Texel nog veel meer te bieden. Unieke natuur met bijzondere sportfaciliteiten bijvoorbeeld. Zeven gezellige dorpjes met cafés en restaurants, en evenementen als het Blues Festival, Lindeboom Jazz Festival, Broadway Huiskamertheaterfestival, de Texelse Lamsvleesdag en Texel Culinair. Alle reden dus om nog eens terug te komen. Overnachten is geen probleem: u kunt kiezen uit een groot aantal hotels, pensions, vakantiewoningen, chalets en campings.
 
30 km zandstrand
Met 30 km zandstrand biedt Texel je net zoveel rust en ruimte of activiteit als je zelf wilt. Texel vestigde een record door de kwaliteit van haar Noordzeestrand beloond te zien met 9 Blauwe Vlaggen, het internationale symbool voor schone stranden met goede voorzieningen, bewaking, een goede bereikbaarheid en uitstekende zwemwaterkwaliteit. Strandpaviljoens zijn er te kust en te keur. Bij Paal 17 is van alles te doen, van kitesurfen tot beach partyís. Paal 33 profileert zich als echt sportpaviljoen. Paal 9 en Paal 28 zijn jaarrond geopend.
 
Strand
 
Paal-17 : www.paal17.com
 
Zeilen
Catamaranzeilen is toegestaan bij de strandpalen 12, 15, 17 en 33. Bij Paal 15 en 33 zijn zeilscholen en verenigingen gevestigd die zelf een gemotoriseerde reddingsboot hebben. Zeilen kan ook met de authentieke loodsbotter Texelstroom. En in een blo-kart of een kitebuggy kun je met een verbluffende snelheid over het Texelse strand racen.

Blokart/kitebuggy : http://www.actiefoptexel.nl/
Zeilschool De Eilander : http://www.deeilander.nl/
Zeilschool Westerslag : http://www.westerslag.nl/
   
Snel en goed bereikbaar
Texel is bijzonder goed bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als met de auto. Vanaf Amsterdam rijdt u in slechts 5 kwartier naar de veerhaven in Den Helder. Van daaruit vertrekt de veerboot tot ís avonds half 10 ieder uur, en in drukke tijden zelfs ieder half uur.
 
Voor meer informatie over de TESO-bootdienst: http://www.teso.nl